LAKE MUTFAK

Ham MDF üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması usulüyle yapılan kapaklara Lake Kapak denir.

Lake mutfak ve lake mutfak modelleri son derece sağlam olan bu malzeme sayesinde dolaplar su sızdırmayacak ve uzun ömürlü olacaktır.Hem neme hemde bakterilere karşı dayanıklıdır.Bu dayanıklılık iyi bir bakım ve gereken özenle uzun ömürlülüğe de dönüşüyor elbette.Yani kaliteli bir üretim sürecinden geçmiş bir lake mutfak dolap ünitesinin kolay kolay kırıldığına ya da çatladığına şahit olamanız pek mümkün değildir.  Lake mutfaklar modern ve şık görünüm sağlar. Lake mutfak kapakların renk alternatifleri söz konusu olduğu zaman lake mutfak dolapları en avantajları seçeneklerden birini oluşturuyor çünkü lake uygulamasının istediğiniz renkte tasarlanılıyor. Renk seçiminde uluslararası bi renk kartelası olan Ral renk kartelasından faydalanabileceksiniz.

Lake kapağı diğer kapaklardan ayıran en önemli fark üretim metodundan kaynaklanmaktadır. Lake kapak dışındaki diğer bütün kapak . çeşitlerinde , kapağa rengini veren yüzey kaplama malzemeleri (PVC Membran, Akrilik,Panel,Laminant) MDF yüzeyine , tutkal yardımıyla, belirli bir sıcaklık ve basınç altında preslenerek yapıştırlır.Kapakların kenarlarına ise PVC bant yine tutkal yardımıyla yapıştırılır. Bu durum kapağın sürekli nem , buhar veya suya maruz kalması durumunda tutkalı etkileyerek PVC folyo veya band’ın kendisini bırakmasına neden olabilir.

Lake mutfak dolaplarınızı zevkinize uygun modelde yaptırabilirsiniz. Sınırsız renk kartelasına sahip olan lake mutfak , hayatınıza renk katacaktır.

Lake mutfak dolaplarınızı eskidi , modası geçti , sarardı diyorsanız boyatabilirsiniz. Boya seçimlerinde boyalar, boyanın içerisine koyulan incelticiye göre sınıflandırılabilir. Ürün; içerisinde inceltici olarak su kullanılıyorsa su bazlı boya, sentetik tiner kullanılıyorsa sentetik boya olarak adlandırılır.

Su Bazlı ve Sentetik Boya Arasındaki Farklar Nelerdir?

  1. Nefes alma özelliği açısından bakıldığında su bazlı boyaların böyle bir özelliği varken sentetik boyalarda böyle bir şey yoktur.
  2. Su bazlı boyalar neme ve rutubete daha dirençlidirler.
  3. Sentetik boyalar ise silinebilmeye , temizlenmeye daha dirençlidir. Ancak  bu tip boyaların kimyası gereği zaman içinde renklerinde solmalar ve sararmalar olabilir.
  4. Sentetik mi su bazlı mı diye tercih etmeniz gerekirse görünüm esaslarına göre karar verilmesi gerekmektedir. Bu da şu şekildedir. Sentetik boyalar mat , yarı mat ( saten) ve parlak seçenekleri varken su bazlı boyalarda mat ve yarı mat seçenekleri vardır.
  5. Sentetik ve su bazlı boyaların ortak noktası ise her iki boya türü de örtücü özelliği olan ve boyadığınız herhangi bir şeyin rengini kullandığınız boyanın rengi ile tamamen kapatabilen boya çeşididir.

Sentetik ve Su Bazlı Boyalarda Genel Uygulama Nasıldır?

  • Uygulanacak yüzeyler düzgün, sağlam, kuru ve tozdan arındırılmış olmalıdır.
  • Eski yüzeylerde yapılacak uygulamalardan önce yüzey iyice zımpara yapılarak yeni yapılacak boyanın performansı arttırılmalıdır.
  • Varsa yüzeydeki çukur ve çatlaklar ahşap macunu ile doldurulmalıdır.
  • Boya işlemine geçilmeden evvel kullanacağınız boyayı farklı kapta tiner ile incelterek (yarı yarıya) ilk kat boyayı yani astarını yapmalısınız. Bu arada astar boyası olarak satılan boyaların çoğu ticari amaçlı satılan ve satın alınmasının gereği olmayan boyalardır. Astarı son kat boya için kullanacağınız boya ile yapabilirsiniz.

Bi o kadarda temizlenmesi çok kolay nemli bir bezle veya mikrofiber bezlerle kapaklarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Lake Dolaplarınıza kimyasal ürünler kullanmayınız ..!!

WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?